DŁUGI OPIS:
Przed Tobą tradycyjna potrawa według naszego autorskiego przepisu. Nie zaskoczymy Cię pewnie, gdy powiemy, że w tej wersji możesz spodziewać się odrobiny pikanterii. Nawet jeżeli masz wątpliwości, spróbuj, a z pewnością nie pożałujesz. Ta tradycyjna potrawa z wieprzowego smalcu to absolutny „morawski klasyk”. Jest naszym oczkiem w głowie, dlatego postawiliśmy na naturalne składniki. Nasze „morawskie chipsy” wytwarzamy ze smalcu z lokalnej masarni "u Rybků"” w Podivínie. Ostrości tej przekąsce nadają suszone papryczki Habanero.
CZY WIESZ, ŻE…
Ta przekąska jest tak uwielbiana na Morawach, że często jest żartobliwie określana mianem „morawskich chipsów”.
Z CZYM PODAWAĆ?
Nasz smalec jest idealną przekąską do podjadania, ale jeżeli chcesz na ząb wrzucić coś konkretnego, to również się sprawdzi. Możesz również wymieszać go z jajkami lub zrobić pastę ze smalcem!
SKŁADNIKI: Smalec wieprzowy 99,6%, suszona papryka Habanero 0,4%.
PRZECHOWYWANIE:
Smalec wieprzowy z chili przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. Nie zawiera konserwantów, więc po otwarciu, warto zjeść go do końca w ciągu 14 dni. Jeśli będziesz go dobrze traktować, to wytrzyma w lodówce nawet kilka miesięcy. Po prostu używaj czystej łyżeczki do nakładania i pod żadnym pozorem nie oblizuj brzegów!
Bez E-dodatków i sztucznych barwników.
Waga: 172 g.
Producent: ChilliMaga s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno - Veveří.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.