DŁUGI OPIS:
Każdy, kto odwiedził kiedyś Azję Południowo-Wschodnią, z pewnością zna ten sos. Jego słodko-kwaśny smak to jeden z najbardziej charakterystycznych elementów kuchni z tej części świata. Receptura często różni się w zależności od regionu, dlatego postanowiliśmy zrobić go po swojemu. Dodając odrobinę limonki, stworzyliśmy dzieło ostateczne. Oprócz tego zaskakującego składnika znajdziesz w nim nuty smakowe papryczek Cayenne i octu ryżowego. Jest delikatnie pikantny i przyjemnie słodki, dlatego nie musisz sobie żałować.
CZY WIESZ, ŻE…
Istnieją niezliczone wersje tego sosu, a jego receptura zwykle zależy od regionu, z którego pochodzi. Dlatego postanowiliśmy stworzyć naszą, własną, autorską wersję, której smak wspaniale odmieniło dodanie do przepisu odrobiny soku z limonki.
Z CZYM PODAWAĆ?
Sięgnij po niego, podając kurczaka przygotowanego na wszelkie możliwe sposoby. Klasyczna "chińszczyzna" lub skrzydełka z kurczaka aż się proszą o solidną porcję słodko-kwaśnego sosu. Daj się ponieść wyobraźni i zanurz w nim tosty albo sery o wyrazistym smaku.
SKŁADNIKI: Cayenne czerwone (8 %), czosnek, cebula, cukier, ocet ryżowy (woda, ryż 30 %), sok z limonki, sól, skrobia, woda.
PRZECHOWYWANIE:
Sos słodko-kwaśny przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. Nie zawiera konserwantów, więc po otwarciu, warto zjeść go do końca w ciągu 14 dni. Jeśli będziesz go dobrze traktować, to wytrzyma w lodówce nawet kilka miesięcy. Po prostu używaj czystej łyżeczki do nakładania i pod żadnym pozorem nie oblizuj brzegów!
Bez dodatków i sztucznych barwników. Waga: 260 g.
Producent: ChilliMaga s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno - Veveří.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.