DŁUGI OPIS:
Nasza autorska wersja klasycznej pikantnej salsy zaskoczy Cię ostrością i wyjątkowym morawskim akcentem. Skutecznie podkręciliśmy smak tego klasycznego sosu, dodając marynowane morawskie ogórki. Zaryzykowaliśmy i musimy przyznać, że się opłaciło. Na styku kuchni meksykańskiej i morawskiej odnaleźliśmy równowagę doskonałą. Perfekcyjnie sprawdzi się tam, gdzie sprawdza się salsa, i nie tylko tam. Nachosy tylko czekają, aż je w niej zanurzysz. Dzięki niej zyskasz też zupełnie nową perspektywę na dania z makaronem, grzanki, tosty czy mięso.
CZY WIESZ, ŻE…
Kraj morawski słynie z pysznych i soczystych marynowanych ogórków. To właśnie one sprawiają, że ten autorski sos ma wyjątkowy smak i jest bardzo bliski naszemu sercu.
Z CZYM PODAWAĆ?
Masz nachosy? Zanurz je w naszej salsie! Dodaj ją do makaronu lub dań mięsnych, albo rozsmaruj na grzankach lub tostach. Będzie pysznie, będzie też ostro!
SKŁADNIKI: Przecier pomidorowy (44,5 %), papryka czerwona (11 %), papryka zielona (11 %), cebula (11 %), ogórek kiszony 10 % (ogórek, woda, ocet, cukier, cebula, sól, gorczyca, stabilizator: chlorek wapnia, ekstrakt przypraw), sok z limonki, cukier trzcinowy, ocet spirytusowy, sól, czosnek, pieprz, suszone papryczki chili Bhut Jolokia.
PRZECHOWYWANIE:
Pikantną salsę morawską przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. Nie zawiera konserwantów, więc po otwarciu, warto zjeść go do końca w ciągu 14 dni. Jeśli będziesz go dobrze traktować, to wytrzyma w lodówce nawet kilka miesięcy. Po prostu używaj czystej łyżeczki do nakładania i pod żadnym pozorem nie oblizuj brzegów!
Bez sztucznych dodatków i barwników. Waga: 190 g.
Producent: ChilliMaga s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno - Veveří.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.