DŁUGI OPIS:
Ta paprykowa pasta powstała według tradycyjnego węgierskiego przepisu, dzięki czemu poczujesz autentyczny smak świeżych papryk w najczystszej postaci. Jest intensywna, jest pikantna i jest dla tych, którzy pragną mocnych wrażeń. Każda łyżeczka tej zniewalająco pysznej pasty skrywa w sobie ogromną moc prawdziwej papryki. Jeżeli zapragniesz dopalić ją jeszcze bardziej, to możesz dodać do niej odrobinę jednego z naszych puree chili, jak Puree z chili Trinidad Moruga Scorpion lub Puree z chili Carolina Reaper. Dawkuj ostrożnie, bo dają niezłego kopa!
CZY WIESZ, ŻE…
Na Węgrzech, papryka jest tak ceniona, że organizowane są festiwale w całości jej poświęcone. Stanowi ona nieodłączną część węgierskiej tradycji kulinarnej. Czy to nie wspaniałe?
Z CZYM PODAWAĆ?
Paprykowa pasta doskonale pasuje do dań mięsnych, zwłaszcza pieczonego lub grillowanego mięsa, gulaszu, zup, pizzy, makaronu. Możesz też wykorzystać ją jako przyprawę do sosów. Doskonale komponuje się również z daniami warzywnymi, nadając im dodatkowej ostrości i intensywnego smaku.
SKŁADNIKI: Mielona czerwona papryka, papryczki cayenne (87%), sól, ocet, oliwa z oliwek.
PRZECHOWYWANIE:
Pastę paprykową z chili przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. Nie zawiera konserwantów, więc po otwarciu, warto zjeść go do końca w ciągu 14 dni. Jeśli będziesz go dobrze traktować, to wytrzyma w lodówce nawet kilka miesięcy. Po prostu używaj czystej łyżeczki do nakładania i pod żadnym pozorem nie oblizuj brzegów!
Bez dodatków i sztucznych barwników.
Waga: 200 g
Producent: ChilliMaga s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno - Veveří.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.