DŁUGI OPIS:
Naturalna oliwa extra virgin, która jest bardzo delikatna, ale drzemie w niej gorący temperament. Wyprodukowana z oliwek Picual, wyhodowanych w gajach oliwnych słonecznej Andaluzji. A konkretnie, w gajach oliwnych należących do hiszpańsko-czeskiej rodziny Lozano-Červenka w regionie Jaen w Hiszpanii. Rodzina produkuje oliwę wyłącznie z oliwek tłoczonych mechanicznie na zimno. Z pewnością pokochasz intensywny smak zielonego jabłka, migdałów, świeżo posiekanych ziół i pikantnego Habanero. Prawdziwy rarytas!
CZY WIESZ, ŻE…
Im dłużej pozostawisz płatki Habanero w oliwie, tym jej smak będzie bardziej intensywny.
Z CZYM PODAWAĆ?
Świetnie sprawdzi się wszędzie tam, gdzie zwykle używasz oliwy z oliwek. Delikatnie polej nią sałatkę warzywną, domowe pesto lub skrop nią przygotowane carpaccio wołowe.
SKŁADNIKI: Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, odmiana Picual (99,2%), mielone papryczki Habanero (0,8%).
PRZECHOWYWANIE:
Oliwę z chili przechowuj w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze do 20°C. Jeżeli będzie przechowywana w temperaturze poniżej 7°C, może stać się mętna, ale nie wpływa to na jej jakość. Po umieszczeniu w cieplejszym miejscu znowu stanie się klarowna. Data przydatności podana jest na etykiecie, ale po otwarciu pozostaje dobra do spożycia przez kilka miesięcy, a nawet rok.
Bez E-dodatków i sztucznych barwników.
Objętość: 250 ml.
Producent: ChilliMaga s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno - Veveří.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.