KRÓTKI OPIS:
Na Morawach potrafimy zjeść słoik ogórków na raz, a Latynosi nie potrafią się oprzeć piklowanym Jalapeños. Nie mamy wątpliwości, że Ty też oszalejesz na punkcie papryczek w słodko-kwaśnej zalewie w morawskim stylu, która zdobyła srebrny medal podczas National Chilli Awards 2024.
DŁUGI OPIS:
Na Morawach potrafimy zjeść słoik ogórków na raz, a Latynosi nie potrafią się oprzeć piklowanym Jalapeños. Nie mamy wątpliwości, że Ty też oszalejesz na punkcie papryczek w słodko-kwaśnej zalewie w morawskim stylu, która zdobyła srebrny medal podczas National Chilli Awards 2024. Jeżeli nie boisz się odrobiny ostrości, to ten produkt z pewnością Cię zachwyci. W sezonie wykorzystujemy papryczki, które sami hodujemy w domu, a poza sezonem sięgamy po piękne okazy z Holandii lub Hiszpanii.
CZY WIESZ, ŻE…
Słodko-kwaśny sos w stylu Znojma, odrobina pikanterii i doskonale wyrazisty smak papryczek pochłoną Cię bez reszty. Gwarantujemy, że po otwarciu słoika, zjesz jego zawartość za jednym razem. Niebo w gębie!
Z CZYM PODAWAĆ?
Idealnie pasuje jako dodatek do wszelkich dań, takich jak kiełbasa, stek czy grillowany ser. Możesz też zapiec je w tortilli, która od razu nabierze wyrazu. Czy warto dodać je do gulaszu lub chilli con carne? Totalnie!
SKŁADNIKI: Jalapeño (51 %), woda, ocet spirytusowy, sól, cukier trzcinowy, nasiona gorczycy, mieszanka przypraw.
PRZECHOWYWANIE:
Marynowane papryczki Jalapeño przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. Nie zawiera konserwantów, więc po otwarciu, warto zjeść go do końca w ciągu 14 dni. Jeśli będziesz go dobrze traktować, to wytrzyma w lodówce nawet kilka miesięcy. Po prostu używaj czystej łyżeczki do nakładania i pod żadnym pozorem nie oblizuj brzegów!
Bez sztucznych dodatków i barwników. Waga: 350g, Waga stałej części: 160g
Producent: ChilliMaga s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno - Veveří
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.