DŁUGI OPIS:
Chcesz poczuć klimat tunezyjskiej i marokańskiej kuchni? Spróbuj naszej Harissy, która sprawi, że pokochasz smaki rodem z Afryki. Tę pikantną pastę przyrządzamy według tradycyjnej północnoafrykańskiej receptury. Ostrości nadają jej papryczki Cayenne i spora dawka czosnku. Do tego oliwa z oliwek, sok cytrynowy i kmin rzymski, który sprawia, że wyczujesz nuty smakowe curry. W tej rozgrzewającej kompozycji smaków trudno się nie zakochać.
CZY WIESZ, ŻE…
Niektórzy klienci mówią, że smak naszej Harissy wydaje im się znajomy, a inni twierdzą, że wyczuwają w niej aromaty kuchni indyjskiej. Za to całe zamieszanie odpowiada kmin rzymski, który jest podstawowym składnikiem mieszanki przypraw curry.
Z CZYM PODAWAĆ?
Harissa ma bardzo szerokie zastosowanie. Doskonale pasuje do makaronu, kuskusu i drobiu. Z powodzeniem możesz też dodać ją do kanapek lub posmarować nią chrupiące tosty. Gorąco zachęcamy Cię do odkrycia możliwości naszej pasty - przygotuj Harissówki, czyli kotlety mielone według naszego autorskiego przepisu. Mniam!
SKŁADNIKI: papryka cayenne (51%), czosnek (23%), sok z cytryny (15%), sól, oliwa z oliwek, kmin rzymski.
PRZECHOWYWANIE:
Chutney Śliwkowy z Chili przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. Nie zawiera konserwantów, więc po otwarciu, warto zjeść go do końca w ciągu 14 dni. Jeśli będziesz go dobrze traktować, to wytrzyma w lodówce nawet kilka miesięcy. Po prostu używaj czystej łyżeczki do nakładania i pod żadnym pozorem nie oblizuj brzegów!
Bez E i sztucznych barwników. Waga netto: 125 g.
Producent: ChilliMaga s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno - Veveří.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.