DŁUGI OPIS:
W codziennym życiu często brakuje nam czasu na zdrowe gotowanie. Dlatego właśnie powstała ta marynowana mieszanka soczystych warzyw, która jest niezbędnym, uniwersalnym dodatkiem w każdej kuchni.. Ta mieszanka znana jest pod nazwą „czalamada” i cieszy nie tylko podniebienia, ale również oko, bo zachwyca całą gamą wspaniałych barw. Eksplozja smaków z chrupiących, pełnych witamin warzyw sprawi, że Twoje potrawy nabiorą kolorów i ten dodatek na stałe zagości w Twojej lodówce. Ostrości nadają jej nasze ulubione papryczki Bhut Jolokia.
CZY WIESZ, ŻE…
Początkowo czalamáda znana była jako skuteczny sposób na konserwowanie warzyw. Szczególnie popularna była na terenie Czech, Słowacji i Węgier. Pierwsze wzmianki o "czalamadzie" pochodzą z XIX wieku, ale ten sposób marynowania wykorzystywany jest już od wielu wieków.
Z CZYM PODAWAĆ?
Jest idealnym dodatkiem do każdego pysznego dania, ale z powodzeniem możesz dodać ją do domowych burgerów, hot-dogów lub zapiekanych tortilli. Możesz też podjadać ją prosto ze słoiczka jako przekąskę. Pychota!
SKŁADNIKI: Mieszanka warzyw (biała kapusta, zielona papryka, czerwona papryka, żółta papryka, cebula, marchew, ogórek - w zmiennych proporcjach), woda, ocet alkoholowy, cukier, sól, nasiona gorczycy, mieszanka przypraw, suszona papryka chili Bhut Jolokia (0,03%).
PRZECHOWYWANIE:
Warzywną czalamadę z chili przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. Nie zawiera konserwantów, więc po otwarciu, warto zjeść go do końca w ciągu 14 dni. Jeśli będziesz go dobrze traktować, to wytrzyma w lodówce nawet kilka miesięcy. Po prostu używaj czystej łyżeczki do nakładania i pod żadnym pozorem nie oblizuj brzegów!
Bez E-dodatków i sztucznych barwników.
Waga: 200 g.
Producent: ChilliMaga s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno - Veveří.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.