DŁUGI OPIS:
Planujesz wrzucić coś na ruszt? Ten aksamitny sos o słodkim smaku karmelizowanej cebuli i głębokim, ciemno-brązowym kolorze sprawdzi się idealnie. Doskonale komponuje się z każdym pieczonym i grillowanym mięsem. Nie będziemy Cię oszukiwać – gdy go otworzysz, są marne szanse, że wróci z powrotem do lodówki. Po prostu ciężko się powstrzymać..
Ta perfekcyjnie wyważona kompozycja smaków – smażonej cebuli, rodzynek, octu balsamicznego i papryczek Bhut Jolokia to nieodłączny element każdego wspólnego grillowania.
CZY WIESZ, ŻE…
Nasi klienci potwierdzają, że podanie go do grillowanego mięsa z pewnością skończy się błyskawicznym opróżnieniem całego słoika. Dlatego warto zaopatrzyć się przynajmniej w dwa.
Z CZYM PODAWAĆ?
Jest idealnym dodatkiem do soczystych burgerów i spektakularnie podkręci smak nawet zwykłego hot doga. Możesz serwować go również jako dip do tortilli, serów i warzyw.
Składniki: Cebula (45 %), rodzynki (rodzynki sułtańskie, olej z nasion bawełny), ocet balsa-miczny (z czerwonego octu winnego, ze skoncentrowanego moszczu winogronowego), sól, cukier trzcinowy, woda, suszone papryczki chilli Bhut Jolokia (0,12 %), mieszanka przypraw.
PRZECHOWYWANIE:
Cebulowy Sos Chili przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. Nie zawiera konserwantów, więc po otwarciu, warto zjeść go do końca w ciągu 14 dni. Jeśli będziesz go dobrze traktować, to wytrzyma w lodówce nawet kilka miesięcy. Po prostu używaj czystej łyżeczki do nakładania i pod żadnym pozorem nie oblizuj brzegów!
Bez E i sztucznych barwników. Waga netto 200 g.
Producent: ChilliMaga s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno - Veveří.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.